Biohacking Elvonulás

Az öt nap, amikor válogatott résztvevőkkel foglalkozhatsz a Lényeges dolgokkal.

2020. augusztus 19-23.

Helyszín: Rejtek Vendégház  

Térkép

Időpont: 2020. Augusztus 19-23.

Szerda – Csütörtök – Péntek-Szombat-Vasárnap

Max létszám: 28 fő

Mik kellenek a tökéletes programhoz? 

Képzeld ezt el: Felébredsz egy jó helyen, ami kellően messze van ahhoz, hogy ne vesszünk el a mindennapok részleteiben, és megláthassuk a valóban fontos dolgokat. Ezt nevezem én a Lényegnek. Azt az egy-két dolgot, ami valóban számít – de el tudnak bújni a mindennapok sürgős teendői mögött. 

Leülsz velünk a bőséges reggeli mellé, amit nem neked kell elkészíteni, kézbe veszed a golyóálló kávédat, és körbehordozod a tekinteted a többieken. Azokon az embereken, akik időt, energiát, kilométereket nem kímélve, szintén átkeltek a hegyeken völgyeken, hogy itt legyenek. Most. Veled. 

Ahogyan belehallgatsz a beszélgetésekbe, és felteszed az első néhány illedelmes kérdést, megismered, ki milyen kalandokon keresztül jutott ide, egyre jobban elhatalmasodik rajtad ez az érzés, hogy itt, együtt, történelmet fogtok írni.

Történelmet a szó szoros értelmében: azok után, amit itt átélsz, máséképp fogsz bánni magaddal, a környezeteddel, ők pedig követik a példád, és tanulnak tőled. A felelősségednek ez a súlya éppen elkezdené nyomni a vállad, de a golyóálló kávéd épp megittad, és felállunk az asztaltól, kezdeni az első közös programunkat.

 

Mi lesz a program?

  • Minden reggelt golyóálló kávéval indítunk
  • És minden délután megismerheted azt a nem szavakon alapuló képzési módszert, amivel nem csak megtanulod, hogyan oldd meg a lehetetlen helyzeteket – hanem velünk együtt, meg is oldod. A gyakorlatban. 
  • Napközben lesznek elméleti előadások – Zsac fog mesélni arról, hogy milyen tudatállapot szükséges ahhoz, hogy átalakítsuk a minket körülvevő anyagot. Vagy spirituálisabban megfogalmazva: hogy átitassuk az anyagot egy másik tudatosság rezgésével, hogy ne csikorogjon az ujjaink közt. Fog beszélni az érzelmi állapotok (mint pl. a szorongás és a depresszió) kihívásairól, hogy mit talált kiútként, és hogyan tudod Te is megőrízni a bolodgságod.
  • Itt lesz velünk Zsuzsa, aki nem szeret nyilvánosan szerepelni, de az egyik legjobb női tréner, akit ismerek. Képviseli a női energiákat, és vele meg tudsz  beszélni olyan dolgokat, amiket csak egy nő ért meg. 
  • Felteheted azokat a kérdéseket, amiket sosem mernél nyilvánosan. 
  • Túrázunk a dombok között
  • Ha a karantén helyzet engedi, ellátogatunk külföldre is. 

És, amit mindig megszoktam igérni, de mindig el szoktuk beszélgetni az időt: fogunk filmet nézni 🙂

 

Hol leszünk?

Rejtek Vendégház

Lispeszentadorjánban a Zalai-dombságban leszünk a Rejtek Vendégházban és a 8888 Vendégházban. 5 perc sétára van egymástól a két épület, de szükségünk volt a plusz szálláshelyre, olyan sokan érdeklődtetek az elvonulás iránt! 🙂

Gyönyörű túrahelyek vannak a környéken, egy mesés tó, rengeteg zöld, hatalmas béke és csend. Tökéletes arra, hogy egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból és önmagunkra, valamint egymásra tudjunk figyelni egy kicsit. Arra, hogy töltődjünk és fejlődjünk is az 5 nap során!

Gyakori kérdésekre a válasz az elvonulással kapcsolatban (kattints a kérdésre, és lenyílik a válasz):

Hogy jutok el a helyszínre?

A lejutás egyéni. Budapesttől kb. 2 óra autóút. Ha vonattal vagy busszal jössz, Nagykanizsára, Zalaegerszegre ki tudunk menni érted. Szervezünk telekocsikat majd a jelentkezők között. 

Mennyibe kerül a szállás és az étkezés?

A legolcsóbb szállás lehetőség kb. 6 ezer per nap per fő, és a napi háromszori étkezés is hat ezer ft per nap per fő. Az étkezés tartalmazza a golyóálló kávét 🙂 Ha vannak extra kívánságaid, pl. egy ágyas szoba, vagy másmilyen étrend, akkor ez valamennyivel drágább lehet. Ha nem eszel velünk, hanem hozol magadnak, akkor pedig olcsóbb. 

Mennyibe kerül az 5 napos tábor?

A tábor napi 20 ezer ft, tehát 98 ezer ft az öt nap kedvezményes regisztrációs időszakban. A kedvezményes regisztrációs időszak lejárta után 40/nap, tehát 200 ezer ft.

Meddig tart a kedvezményes jelentkezési határidő?

Augusztus 5. ig. 

Miért kell kitöltsem ezt a sok kérdést?

Egy ilyen elvonulásnál különlegesen fontos a kémia a tagok között, hogy létrejöhessen a bizalom. Itt ezért Zsac személyesen felel. Ezért nem jöhet akárki, mert egy oda nem illő ember tönkre tudja tenni a többiek táborát. Ezért szűrjük a jelentkezőket a kvalifikáló kérdésekkel.

Mi a különbség a tábor és az elvonulás között?

Itt most semmi, ezeket a szavakat felcserélhetően használom, tehát egyetlen bennlakásos rendezvény lesz augusztusban, ezt nevezem tábornak is és elvonulásnak is.

Mit jelent, hogy biohacking elvonulás, és miért jó ez nekem?

A biohacking csak egy bonyolult megfogalmazása annak, hogy hogyan tudod a biológiádat segíteni, hogy jobb állapotban legyen. Itt most nem azzal fogunk foglalkozni, hogy mit egyél, és mit ne, hanem a tudatosság hatását fogjuk vizsgálni a biológiádra, és az életedre. A gyakorlatok a tudatosságodban mélyítenek el, és segítenek a mindennapi problémákat megoldani azáltal, hogy összekapcsolódsz a lelkeddel.

Egyébként ez nagyon jó érzés. Ilyen “minden rendben van”, repülős, univerzummal egyé válós. Minden további részletet szívesen elmondok, miután a jelentkezési folyamat során kvalifikálni tudtál a táborba.

Van-e korhatár a táborban?

Nincs. Mivel a jelentkezési folyamat alatt úgyis jobban megismerünk, ki fog derülni, hogy megfelelsz-e a táborba.

Kinek ajánlott ez a tábor?

Azoknak, akik fejlődni szeretnének az általam ismert legjobb módszerrel. A jelentkezési folyamat során úgyis kiderül, hogy kvalifikálsz-e ebbe a táborba. 

Mit vigyek magammal, kell-e vmilyen speciális felszerelés?

Nem létfontosságú, de ha van, akkor túracipőt, edzős nadrágot és edzős cipőt, fürdőruhát. Szép ruhára nem lesz szükség. 

Kell-e előleget fizetni? Mi lesz az előleg sorsa, ha a koronavírus miatt nem lehet megtartani a tábort?

Kell igen, mert a szállást le kell foglaljam. Ha nem lehet megtartani a vírus miatt, akkor visszajár a pénz. Ennek részletei kiderülnek a jelentkezési folyamat során.

Hozhatom-e a gyerekem és a párom?

Igen. Két lehetőség van: részt is vehetnek, vagy az is lehet, hogy ők csak nyaralnak, így csak szállás és étkezést kell fizetniük. Lesznek olyan programok, amikben résztvehetnek velünk, ezért nem csak reggel és este fogod őket látni. Viszont, hogyha olyan érzékeny témákon szeretnél dolgozni, ami őket is mélyen érinti, akkor ezt jelezd, és mindenképp hozd őket.

Tudok-e dolgozni menetközben?

Nyilván azt ajánlom, hogy ne dolgozz, és legyél jelen, amennyire csak tudsz. De természetesen tudom, hisz én is vállalkozó vagyok, hogy van, amikor rá kell nézni az üzletre. Ezért vannak opcionális programok minden nap, amiket kihagyhatsz, ha nagyon muszáj, illetve az ebédidőben is lesz net. Én is viszek korlátlan mobilnetet, és a helyszínen is van, illetve van mobilnet lefedettség is. Megoldjuk ezt is, nem leszel emiatt diszkriminálva. 

Mi van, ha megbetegedik a gyerekem, akit hoztam magammal?

Ugyanúgy, mint az internet esetében, azt tudom mondani, hogy megoldjuk. Autóval kb. fél órán belül van két nagy kórház és non stop gyógyszertárak. Az én autómmal is bármikor beviszünk bárhova, vagy a szállásadónak is van autója. Ők egyébként végig velünk lesznek, és segítenek mindenben. És van elsősegély doboz a helyszínen.

Speciális diétát követek, főzhetek ott?

Vannak egyes apartmanokban konyhák, illetve van nagy központi hűtőnk. Nem kell azt edd, amit mi, ezt csak jelezd a jelentkezésednél. A vegetáriánus és gluténmentes étkezésre fel vagyunk készülve, tudunk ilyet adni, ha jelzed.

Van-e a szobákhoz külön fürdőszoba?

Igen, minden szobának van, tehát legfeljebb néhány emberrel kell osztozz a fürdőn, ezért nem kell majd korábban kelj. 🙂

Ez a tábor is napi 18 órás?

Igen. Vagyis nem. Vagyis: mindannyiunknak más az igénye. Én legszívesebben napi 24 órában Veletek lennék, ha nem kellene aludnom. De van, aki nagyon igényli, hogy legyen zavartalan ideje magára minden nap. Ezért ezt úgy oldottuk meg, hogy vannak opcionális programok. Ha szeretnél, résztveszel ezeken is, ha nem szeretnél, akkor visszavonulhatsz a szobádba, vagy elmész egyedül sétálni az erdőbe, vagy elautózol a pár percre lévő tóhoz vagy, amit szeretnél.

Van-e ár golyóálló kávé nélkül? Egyáltalán minek golyóálló kávé?

Ez a kérdés meglepően sokszor jött, különböző formákban. A golyóálló kávé helyettesíti a reggelit, azok számára, akik tartják a részleges böjtöt. Ha te nem részleges böjtölsz, akkor kapsz reggelit. Ez egy bónusz, amit én adok Neked, hogy kipróbálhasd, ha szeretnéd. Ezt egyébként én (zsac)  fizetem saját zsebből. A célom, hogy a lehető legjobb állapotban legyen a tested, hogy tudjunk a lényeggel foglalkozni, és a golyóálló kávé egy remek eszköz ehhez.

Szeretnék a szobákról több képet, lehet?

Több fajta megoldással készülünk, hogy minden problémát meg tudjunk oldani. A jelentkezési folyamat során, azokról a szobákról, ahol van még hely, tudunk több információt adni, ha megfelelsz a táborba.

Van e kockázata annak, hogy mentálisan sérülök?

Nagyon köszönöm ezt a kérdést. Nekem nagyon fontos, hogy beszéljünk erről, mert sokan úgy tesznek, mintha ez a veszély nem létezne. Fura nekem, hogyha elmegyünk robogózni, felvesszük a bukósisakot, ha kiugrunk a repülőből teszünk fel ejtőernyőt, de ha a tudatunkon dolgozunk, meg se kérdezzük, hogy van-e ejtőernyő. Mivel nekem ez nagyon fontos téma, ezért van ejtőernyő, nem is egy. Semmi olyanba nem kezdünk bele, amit ne tudnánk befejezni, és elvarrni a szálakat. Vigyázunk rád. Ezért biztonságban vagy, ezt garantálom.

Mi az ajánlott ruházat?

Kényelmes ruha, amit nem kell féltened, és jól érzed benne magad. Játszós, vagy edző nadrág és pólók. Nem lesz fizikailag megerőltető mozgás, csak néha, ott előre szólok és ki tudod majd hagyni (és azok se húdenehezek). Szép estélyi ruhára nem lesz szükség, terv szerint egyszer elmegyünk külföldre (ha az időjárás és a járvány engedi) ezért ha ott szeretnél fotót, akkor oda hozz valamit, amit szívesen látsz a fotókon. De ez is opcionális. 

Lesz-e törülköző, hajszárító, szappan, ágynemű a szálláson?

Lesz minden, de nem biztos, hogy pont az, amit szeretsz. Pl. hajszárítón lehet nem az a szűkítő van, amit te szeretsz. De valamilyen van mindegyikből. 

Mi a részletes program? Mikor lesz elmélet? Mikor lesz gyakorlat? Mikor lesz…

Amíg a jelentkezési folyamat során nem derül ki, hogy kvalifikálni tudod magad a táborba, ez lényegtelen. Ha kvalifikálsz a táborba, akkor válaszolok minden ilyen kérdésedre.

Szerveztem már tábort, és hatalmas munka. Mi motivál téged, hogy ebbe újra belevágj?

Először is, köszönöm a kérdést, és hogy gondolsz rám 🙂 A válaszom pedig: Valóban aránytalanul nagyobb munka egy hosszabb rendezvény, mint egy rövidebb. Sokkal több probléma merül fel, sokkal több tényezőt kell figyelembe venni. Igazából minden logikus érv amellett szól, hogy ez egy két hétvégés rendezvény legyen. 


De az én életemben, a legnagyobb fejlődési lehetőségek és azok az élmények, amikre évek múlva is úgy emlékszem vissza, mintha tegnap lettek volna, mind a hosszabb rendezvények alatt jöttek. Minden egyes rendezvény alatt rengeteget tanulok én is. Ezért vágok bele újra a tábor szervezésbe.

Miért van 0. nap?

A 0. nap szerepe, hogy lehetőséget adjon a rugalmasabb érkezésre, illetve, hogy pihenten tudd kezdeni a másnapot. Itt este már lesz tartalom, elmélet és gyakorlatok, amin résztvehetsz. Hogy mi, az majd megosztom veled, ha kvalifikálod magad a jelentkezési folyamat során.

Miért kell jelentkeznem, miért nem elég, ha befizetek, és kész?

Az a célunk, hogy egy bensőséges, kislétszámú csoportot teremtsek, ahol nincs klikkesedés, viszont van feszengésmentes, laza jó hangulat, ahol tudjuk egymást fejleszteni. Ezért előszűrjuk a jelentkezőket, hogy mindenképp kvalifikálhassanak – hiszen az én felelősségem, hogy minden adott legyen a fejlődésedhez, és ebbe a többi résztvevő is beletartozik.

Bonyolult a jelentkezés?

Nagyon egyszerű, pár perc az egész, válaszolj erre a néhány kérdésre lejjebb görgetve

Az én kérdésem nincs itt, pedig nagyon fontos lenne tudni, hogy…

Írj nekem egy emailt a zsac@zsac.hu email címre, és igyekszem válaszolni.

Foglald le a helyedet az Elvonulásra!