BIOHACKING KIHÍVÁS

21Nap, hogy megismerkedhess a részleges böjttel és megadhasd a testednek a regenerációt, amire szüksége van – fájdalom és éhség nélkül. Garantálom. 
2021. január 04-25.

Helyszín: Rejtek Vendégház  

Térkép

Időpont: 2020. Augusztus 19-23.

Szerda – Csütörtök – Péntek-Szombat-Vasárnap

Max létszám: 28 fő

Hiába csinálsz mindent (nagyjából) ugyanúgy, mégis

1. Túl terheltnek érzed magad? 

2. Nem jut elég időd magadra?

3. Megjelent néhány plusz kiló a semmiből?

4. Elkezdtél egyre jobban fáradni?

Ha egy autót sosem viszünk szervízbe, akkor azt előbb-utóbb megsínyli. Ha a fürdőszobát sosem újítod fel, egyszer csak leesik a csempe. 

De, míg egy autónál vagy elfogadjuk, hogy időnként jön a szerelő, és pár napig dolgozik rajta – a testünktől valahogy mindig elvárjuk, hogy „rajtra kész” legyen.

Ez érthető, mert nehéz elfogadni, hogy néhány napra „kivonjuk magunkat a forgalomból”. 

De a testünk okkal fáradt – el kell végezzen karbantartó folyamatokat. Ehhez pedig energia kell. 

Az emésztés nőknél az első, férfiaknál a második legenergiaigényesebb folyamat. Ezért, ha nem emésztünk, tudunk a testünknek energiát spórólni, hogy azt be tudja osztani a regenerációra. Ezt a „nem evési” időszakot hívják böjtnek vagy koplalásnak. Ez egy fájdalmas folyamat. Ha…

 

 

...te is próbáltál már nem enni, tudod, hogy ez fájhat. Megtaláltam a módot, hogy sose legyél éhes, és ne fájjon.

 

  • Nem fogsz egész nap az evésre gondolni. Ugyanúgy fogsz tudni a dolgoddal foglalkozni. Ez nem még egy dolog, amit be kell préselj a napodba, hanem egyel kevesebb, ami időt szabadít fel neked.  
  • Semmi máson nem kell változtass az étrendeden – Nem kell bonyolult recepeteket főzz és fűrészpor ízű semmiken túlélj. A részleges böjt ereje, hogyha ugyanazt eszed, mint most, csak kevesebb órában, akkor is drasztikus javulást fogsz tudni elérni – még akkor is, ha nem ideális az étrended. 
  • Nem lesz korgó has. Igérem neked, ha követed az útmutatásomat, észre sem fogod venni, mert nem megerőszakolod a testedet. Ellenkezőleg: megturbózzuk a tested energiarendszerét, mert szószerint egy új üzzemódra fog átállni. Ennek az új üzemmódnak vannak más, kézzelfogható előnyei is az éhség hiányon kívül: kiegyensúlyozottabb leszel. Jobban fogod kezelni a stresszt. Egyre kevesebb lesz az egy ködöd – és mosolygósabb leszel.  
  • A test regenerációja csodákra képes – és a legelegánsabb, hogy pontosan ott fog elkezdeni gyógyulni, ahol a leginkább szükséged van rá. Ha van valamilyen kihívásod, a 21 nap végére már érzékelhető javulást tapasztalhatsz. 
  • Van rá esély, hogy jobban fogod érezni magad, mint évek óta bármikor.

    Könnyedén, gyengéden, a testünket támogatva a regenerációban, hogy aztán ő is a maximumot tudja hozni, amikor kérjük. 

 

Miért kell hozzá 21 nap?

21 NAP ALATT KI TUD ALAKULNI EGY ÚJ SZOKÁS

Szokás az, amit úgy teszünk, hogy észre sem vesszük. Ez az agyunk egy másik részéről vezérelt tevékenység. Szokás, ahogy megkötjük a cipőnket, vagy bezárjuk a bejárati ajtót. Nem igényel tudatos erőfeszítést, egyszerűen csináljuk. 

De az agyunk óvatosan védi, hogy mit enged szokássá válni, és mit nem. Lényegében, alkalmazkodik a hosszabb távon jelen lévő környezethez. Ez a hosszabb táv körülbelül 21 nap. 

Ez olyan, mint amikor van egy kátyú hazafelé menet, vagy máshol áll meg a busz. Az első néhány alkalommal még tájékozódnod kell, de néhány nap után már fel sem nézel a telefonodból. Körülbelül 21 nap után pedig már külön erőfeszítés lesz visszaállni az újra. 

Egyszerűnek hangzik: csinálj valamt 21 napig, és szokássá válik. Egyszerű is. De nem könnyű. Mert az agyunk, a lehető legjobb szándékkal, véd az új dolgoktól. Mert az új, az veszélyes. Ezért aránytalanul fájdalmassá teszi a legegyszerűbb változtatásokat is. 

Éppen ezért van ez a kihívás hogy segítsük egymást átjutni a holtpontokon. Így erőt meríthetünk egymás történeteiből. Együtt könnyebb. 

Másrészt pedig, megosztom Veled azokat a trükköket és módszereket, amikkel „meghackelhetjük” (vagyis kicselezhetjük) a biológiánkat, hogy ne érezz fájdalmat,, és sose kelljen feladd. 

Lispeszentadorjánban a Zalai-dombságban leszünk a Rejtek Vendégházban és a 8888 Vendégházban. 5 perc sétára van egymástól a két épület, de szükségünk volt a plusz szálláshelyre, olyan sokan érdeklődtetek az elvonulás iránt! 🙂

Gyönyörű túrahelyek vannak a környéken, egy mesés tó, rengeteg zöld, hatalmas béke és csend. Tökéletes arra, hogy egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból és önmagunkra, valamint egymásra tudjunk figyelni egy kicsit. Arra, hogy töltődjünk és fejlődjünk is az 5 nap során!

Gyakori kérdésekre a válasz az elvonulással kapcsolatban (kattints a kérdésre, és lenyílik a válasz):

Sosem böjtöltem még. Akkor is nekem való?

Igen – mert itt nem kell hozzá önuralom. Észre se fogod venni. 

Rengeteg a dolgom. Mennyi idő ez?

Napi 5 perc maximum. Vagy még annyi sem. Ennyi az összes idő, amennyit a trükkök igénybe vesznek. De sok esetben ez időspórólást is jelent, mert kimarad egy étkezés. 

Vegetáriánus vagyok, akkor még működnek a trükkök?

Húst nem kell ezekhez fogyasztani, de álíati eredetű készítményeket igen, ezért ha semmilyen állatit nem eszel, és nem szeretnél 21 napra kivételt tenni, akkor sajnos ez nem neked való. 

Miért van ennek meghatározott idő tartalma?

Mert ebben a 21 napban a teljes figyelmemet ennek a csoportnak fogom adni én is, és többen a Biohack Mastermindból is. Segítünk szívesen, de sajnos ezt a támogatást nem tudjuk megoldani egész évben. 

Miért kell

Egy ilyen elvonulásnál különlegesen fontos a kémia a tagok között, hogy létrejöhessen a bizalom. Itt ezért Zsac személyesen felel. Ezért nem jöhet akárki, mert egy oda nem illő ember tönkre tudja tenni a többiek táborát. Ezért szűrjük a jelentkezőket a kvalifikáló kérdésekkel.

Mit jelent, hogy biohacking, és miért jó ez nekem?

A biohacking csak egy bonyolult megfogalmazása annak, hogy hogyan tudod a biológiádat segíteni, hogy jobb állapotban legyen. Biohackingnek minősül, hogy iszol egy kávét, ha fáradt vagy, illetve eddzéssel izmot növelsz. Ha sötét van, és felkapcsolod villanyt, hogy láss, az is egy „hack” – vagyis a környezet manipulálása az előnyünkre. A biohacking a biológiánkban keresi meg a villanykapcsolókat. 

Mi a kihívás ebben?

A kihívás itt annyit jelent, hogy együtt vágunk ennek neki, azzal a céllal, hogy a 21 nap végére a lehető legjobb formánkban lehessünk. 

Kell-e vmilyen speciális felszerelés?

Egy turmix ajánlott, de nem kötelező. 

Hozhatom-e a gyerekem és a párom?

Igen, ők is résztvehetnek. Azt javaslom, hogy írd be a nevüket és e-mail cimüket (nyilván az engedélyükkel) lenn, hogy személyre szabottan tudjunk majd segíteni nekik. 

Tudok-e dolgozni menetközben?

A 21 nap alatt a munkateljesítményed drasztikusan megnőhez, mindenképpen dolgozhatsz. 

Nem túl jó az étrendem de nincs most erőm rajta változtatni. Akkor is van értelme?

Van. A részleges böjt akkor is drasztikus hatással bír, ha semmi máson nem változtatsz. 

Speciális diétát követek, az kihat erre?

Ha az orvosod azt mondta, hogy kötelező pl. minden 3 órában egyél, akkor ez nem neked való. Itt azt kell mondjam, hogy egyeztess erről az orvosoddal. Sajnos nem mindenki ismeri a részleges böjtöt

Tud-e veszélyes lenni a részleges böjt?

Tud, igen. Ezért javaslom, hogy velünk együtt vágj ebbe bele, mert így tapasztaltaktól kérdezhetsz és kaphatsz segítséget. 

Miért kell megadjam az e-mail címem?

Nagyon fontos, hogy egy biztonságos teret tudjunk létrehozni. Ezért az e-mail cím egy plusz szűrő, hogy meg tudjalak védeni a bunkóktól, akik mindent elronthatnak. 

Az én kérdésem nincs itt, pedig nagyon fontos lenne tudni, hogy…

Írj nekem egy emailt a kollagenfeherje@gmail.com email címre, és igyekszem válaszolni. De még jobb lenne a csoportban tennéd fel, hogy mindannyian tanulhassunk belőle. 

Jelentkezz ingyenesen (1 perc alatt) a 21 Napos Biohacking Kihívásra